Wellness vakantiewoningen

Omgeving

De Achterhoek is een uniek stukje Nederland en kenmerkt zich door een coulisselandschap met een prachtige natuur dat rust en ruimte ademt. Er zijn volop fiets- en wandelroutes in de directe omgeving. Ook leuk: op een steenworp afstand van onze woningen ligt natuurgebied Koolmansdijk, een beschermd natuurgebied met prachtige orchideeënvelden. Onze vakantiewoningen zijn de perfecte uitvalsbasis voor een weekje fietsen of wandelen, een weekendje stappen en relaxen, een dagje shoppen of een paar dagen actief erop uit met de hele familie, vriendinnengroepen of uw zakenrelaties.

Groenlo

Een liefhebber van steden met cultuurhistorische waarde? Breng dan een bezoek aan vestingstad Grolle (Groenlo). Elk jaar komt ‘De Slag om Grolle’ letterlijk weer tot leven.

www.groenlovestingstad.nl

 

Erve Kots

Op een steenworp afstand vindt u het openluchtmuseum Erve Kots. Beleef het Achterhoeke boerenleven, dineer in één van de sfeervolle restaurants en proef het ambachtelijk gebrouwen bier.

www.ervekots.nl

 

Kaasboerderij Weenink

Bij Kaasboerderij Weenink kunt u zien hoe authentieke boerenkaas wordt gemaakt. Tevens kunt u hier het beroemde boerengolf spelen tussen de koeien in de wei.

www.kaasboerderijweenink.nl

 

Megapret

Op loopafstand vindt u Megapret, een binnen- en buiten speelparadijs waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven en waar ook voor ouders genoeg vertier is.

www.megapret.nl

 

Avog’s Crash Museum

Wapens, radioapparatuur en opgegraven vliegtuigwrakken; het crashmuseum in Lievelde neemt u mee terug naar de Tweede Wereldoorlog.

www.crashmuseum.nl

Loco eten en drinken

Eten en drinken in een sfeervolle ambiance waar de belevingsfactor tot in de puntjes wordt nagestreefd. Sinds 1932 is het karakteristieke pand naar het spoor in Lievelde het trefpunt van de Achterhoek waarbij zowel het hotel, café-restaurant, als de zaal en terras een uitnodigend gebaar maken naar iedere voorbijganger.

www.locolievelde.nl

Zwembad Bahia

Een betoverende waterwereld en een saunaweide vindt u in Bad Bahia in Bocholt, net over de grens in Duitsland.

www.bahia.de

Bredevoort

Het middeleeuwse boekenstadje Bredevoort met haar smalle straatjes en vele ateliers en boekenwinkeltjes is zeker een bezoekje waard. Bij Bertram kunt u heerlijk Middeleeuws eten.

www.bredevoort.nu

 

Lichtenvoorde

In het dorp Lichtenvoorde, bekend van de Zwarte Cross en het op een na grootste bloemencorso ter wereld, kunt u na het winkelen genieten op het gezellige terras naast de zwerfkei op de markt. Ook heeft het dorpsplein leuke eetgelegenheden.

www.lichtenvoorde.nl          

www.bloemencorso.com

www.zwartecross.nl

Klimbos Achterhoek

In de prachtige bossen van Ruurlo vindt u Klimbos Achterhoek. Hier beleeft u een magisch dagje uit samen met uw familie, vrienden, collega’s of klasgenoten.

www.klimbos.nl

Uit eten

Heeft u geen zin om te koken? Ga dan lekker uit eten! Lichtenvoorde heeft bijvoorbeeld een gezellig plein met diverse sfeervolle restaurants op een rij. Informeer bij Freddy en Anita voor de leuke eetgelegenheden in de omgeving.

www.lichtenvoorde.nl

Dagje winkelen

In de kleinschalige winkelcentra van Lichtenvoorde en Winterswijk kunt u gezellig een dagje winkelen. Is het slecht weer, maar wilt u toch lekker gaan shoppen? Dan kunt u terecht in het leuke overdekte winkelcentrum van Bocholt, net over de grens in Duitsland.

www.lichtenvoorde.nl

www.100procentwinterswijk.nl

www.arkaden-bocholt.com

 

Escape room Groenlo

Escaperoom Groenlo is een uitdagend en zenuwslopend spel gebaseerd op de Slag om Grolle in 1627. Terwijl Grolle wordt bezet door de Spanjaarden rukt het leger van Prins Frederik Hendrik steeds verder op om de stad te ontzetten.

www.escaperoomgroenlo.nl

Vissen in de omgeving

Visliefhebbers opgelet! In de omgeving zijn een aantal visvijvers waar u ongestoord kunt genieten van een heerlijk dagje vissen. Informeer bij Freddy en Anita naar de mogelijkheden.

Brouwhoes Bier Experience

De Experience biedt een unieke ontdekkingsreis voor jong en oud waarin u met interactieve uitdagingen alles te weten komt over de brouwerij, het bier en de geschiedenis. Daag vrienden en familie uit u te verslaan, zoals Frederik Hendrik de Spanjaarden versloeg.

www.brouwhoesachterhoek.nl

Route.nl

Route.nl neemt u mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en toeristische plaatsen van de Achterhoek. Buitengewoon Lievelde is aangesloten bij Route.nl en hiedoor een perfecte opstapplaats om eropuit te trekken.

www.route.nl

Meer in de omgeving

Meer informatie over activiteiten in de directe omgeving vindt u op www.vvvoostgelre.nl of vraag ernaar tijdens uw verblijf bij ons. We helpen u graag op weg!