Ontdek de verrassend veelzijdige omgeving

De omgeving biedt een ideale balans tussen rust en avontuur en is daardoor de perfecte uitvalsbasis voor zowel een ontspannen als actief verblijf.

Kaasboerderij Weenink

Bij Kaasboerderij Weenink kunt u zien hoe authentieke boerenkaas wordt gemaakt. Tevens kunt u hier het beroemde boerengolf spelen tussen de koeien in de wei.

Familiepark Megapret

Familiepark Megapret is het ideale uitje met de kinderen en biedt vertier voor het hele gezin. Van binnenspeeltuin tot buitenspeeltuin en van adventuregolf tot waterspeeltuin. Voor ieder wat wils en dat bij ieder weertype.

Erve Kots

Op een steenworp afstand vindt u het openluchtmuseum Erve Kots. Beleef het Achterhoeke boerenleven, dineer in één van de sfeervolle restaurants en proef het ambachtelijk gebrouwen bier.

Avog’s Crash Museum

Wapens, radioapparatuur en opgegraven vliegtuigwrakken; het crashmuseum in Lievelde neemt u mee terug naar de Tweede Wereldoorlog.

Vissen in de omgeving

Visliefhebbers opgelet! In de omgeving zijn een aantal visvijvers waar u ongestoord kunt genieten van een heerlijk dagje vissen. Informeer bij Freddy en Anita naar de mogelijkheden.

Vragenderveen

Dit unieke veengebied aan de rand van het dorp Vragender is een van de weinige plekken waar nog hoogveen aangroeit. De wandeling wordt begeleid door een professionele gids, die u langs de turfpotten loodst.

Vestingstad Groenlo

Een liefhebber van steden met cultuurhistorische waarde? Breng dan een bezoek aan vestingstad Grolle (Groenlo). Elk jaar komt ‘De Slag om Grolle’ letterlijk weer tot leven.

Lichtenvoorde

In het dorp Lichtenvoorde, bekend van de Zwarte Cross en het op een na grootste bloemencorso ter wereld, kunt u na het winkelen genieten op het gezellige terras naast de zwerfkei op de markt. Ook heeft het dorpsplein leuke eetgelegenheden.